Upgrade to Pascall Street Reserve (Mount Waverley) playspace

Comments sought by 30 November 2016

Pascall-final.png

A new playspace has opened in Pascall Street (Mount Waverley).

Here is the final concept for the playspace:

Concept plan for Pascall Street playspace (pdf, 864KB)

To come up with the concept plan, Council first asked for the community's ideas.

Community suggestions were included in the final design.

The key play elements are: 

  • Play fort, slide, rock scramble and timber log climb, centred around a mound 
  • Basket swing
  • Timber teepee cubby 
  • Monkey bars
  • Archway climbing tunnel
  • A second play fort, slide and timber steps, centred around a mound 
  • Rock and log balance steppers 
  • Re-painted existing double swing 

Other elements of the project include:

  • Installation of a bench seat and picnic table, connected to a granitic sand path 
  • Installation of a timber log table and seats 
  • Planting more trees and other vegetation
  • News pathways associated within the playspace. 

The large tree at the reserve was kept as part of this upgrade. This question was commonly asked throughout the consultation period. Council,like many residents,  value this particular tree. It also adds important shade to the space. 

We hope you enjoy these improvements to your local neighbourhood. 

More information

For more information, please contact Council:

Background

Earlier in 2016, Council sought ideas and feedback from the community for a new playspace in Pascall Street, Mount Waverley. We want to make this a fun and engaging place.

Some of the community ideas were incorporated into a draft concept plan. Local residents were invited to provide feedback by 30 November 2016. 




Location

Pascall Street Reserve,  24-26 Leeds Road, Mount Waverley 3149 View Map

Subscribe to page updates

Fields marked as 'Required' must be completed.